Joana Ortena al Parlament en una imatge d'arxiu.
Joana Ortena al Parlament en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Ortega pregunta per carta als alcaldes si col·laboraran en l'organització de la consulta

La vicepresidenta del govern català vol saber el grau d'implicació dels alcaldes i la "col·laboració amb el Departament de Governació en l'organització de la consulta en els termes legalment establerts". Ortega recorda que hi ha com a mínim cinc vies legals per portar-la a terme.

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, ha enviat aquest dimecres una carta a tots els alcaldes de Catalunya per saber el seu "compromís i col·laboració" en l'organització de la consulta sobiranista.

Ortega assegura a la carta que, per fer efectiu aquest "exercici de democràcia per qualsevol de les vies previstes", cal la corresponsabilitat de les diferents institucions de Catalunya. "Per aquest motiu, vull conèixer el vostre compromís i col·laboració amb el Departament de Governació en l'organització de la consulta en els termes legalment establerts", afegeix.

A la missiva, la número dos de l'executiu recorda que el president de la Generalitat, Artur Mas, va acordar la data i la pregunta de la consulta amb les forces favorables a la seva convocatòria, i que l'Institut d'Estudis Autonòmics va emetre un dictamen que recull com a mínim cinc vies legals per portar-la a terme.

Una d'aquestes cinc vies és la transferència o delegació a la Generalitat de la competència per organitzar un referèndum, proposta que es debatrà el dimarts 8 d'abril al Congrés.

 

Anar al contingut