Amsterdam

Implanten un crani artificial a una dona holandesa a partir d'una impressora 3D

Un equip de cirurgians holandesos aconsegueixen implantar amb èxit un crani artificial gràcies a la tecnologia de la impressió en 3D. La pacient tenia un gruix anormal dels ossos cranials, que li pressionaven el cervell.

RedaccióActualitzat

La medicina ha fet un nou avenç important. Una dona holandesa de 22 anys ha rebut un implant complet de crani. La pròtesi s'ha creat a partir d'una impressora 3D fabricada per una empresa australiana. La noia tenia el crani cinc vegades més gruixut del que és normal, i això li posava en perill el cervell, per la pressió que feien els ossos del crani. Tenia mals de cap molt forts, ceguesa i malformacions a la cara.

L'operació va durar gairebé tot un dia i la va fer el neurocirurgià Bon Verweij, de la UMC Utrecht. El metge ha dit que "era qüestió de temps que altres funcions cerebrals es veiessin compromeses i que la pacient no pogués sobreviure".

La intervenció es va fer ara fa tres mesos, però s'ha esperat que la pacient estigués recuperada per anunciar aquesta operació tan delicada. Bon Verweij va aconseguir fer un crani amb una impressora 3D que s'ajustava perfectament i va substituir el natural per l'elaborat amb un material plàstic compatible amb l'organisme. La jove ha recuperat la vista, no té símptomes dels problemes que tenia i ha tornat a la feina. El metge que ha fet l'operació ha assegurat que "és gairebé impossible apreciar que s'ha sotmès a aquesta cirurgia".

 

 

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut