Gran Canària

El 112 fa pública una conversa en què l'aeroport de Gran Canària confirma l'accident aeri que va resultar ser fals

Quina va ser la cadena de fets que van portar Emergències a donar per bona l'alerta d'accident aeri? Des del servei s'ha intentat explicar i insisteixen que, després de rebre diverses trucades de ciutadans, van confirmar amb la torre de control que hi havia un avió al mar. Han fet públiques unes converses que ho certifiquen.

RedaccióActualitzat

La falsa alarma d'accident aeri a les Canàries encara cueja i aquest divendres el director del servei d'Emergències canari ha donat explicacions de com va poder tenir lloc el fatal error. Insisteix que des de l'aeroport se'ls va confirmar el sinistre i que van considerar-ho una font fiable. Emergències ha fet pública la conversa entre la torre de control de Gran Canària i el 112.

L'alarma es va activar després de rebre diverses trucades de ciutadans que avisaven de la caiguda d'un avió al mar. Seguint el protocol, el 112 va posar-se en contacte amb la torre de control, que, després d'una primera trucada assegurant que no hi havia problemes amb cap avió, va alertar de l'accident en una segona trucada.

"Ha caigut un Boeing 737 al mar, enfront de les terrasses de Jinámar, està flotant, no s'ha enfonsat. Mobilitzin tots els mitjans disponibles." Amb aquestes paraules es va desfermar l'alarma que després va resultar ser falsa. L'avió sinistrat era en realitat un remolcador que arrossegava una barcassa.

Vint-i-cinc minuts més tard, en una altra conversa entre Emergències i l'aeroport, un controlador aeri insistia a donar veracitat a l'accident i fins i tot deia que un avió que s'havia enlairat més tard havia confirmat que hi havia un aparell al mar.

El director del 112 de Canàries, Luis Santacreu, defensa que en un moment així no s'ha de qüestionar res sinó posar en marxa el dispositiu d'emergències tenint en compte que la informació de què disposaven deia que l'avió encara estava flotant i depenia del temps poder salvar la gent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut