El ministre Montoro en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
El ministre Montoro en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
Madrid

El dèficit públic se situa en el 6,62% el 2013, una dècima per sobre de l'objectiu

Per la seva banda, l'administració de l'Estat i la Seguretat Social van tancar l'any 2013 amb un dèficit del 5,49% del PIB, respecte de l'objectiu del 5,20%, mentre que les comunitats autònomes van tenir un dèficit de l'1,54% del PIB, també per sobre de l'objectiu de l'1,3%, segons ha avançat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

RedaccióActualitzat
L'administració de l'Estat i la Seguretat Social van tancar l'any 2013 amb un dèficit del 5,49% del PIB, respecte de l'objectiu del 5,20%, mentre que les comunitats autònomes van tenir un dèficit de l'1,54% del PIB, també per sobre de l'objectiu de l'1,3%, segons ha avançat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Per la seva banda, els ajuntaments van millorar la seva previsió d'equilibri pressupostari i van arribar a un superàvit del 0,41%, per la qual cosa Montoro ha destacat que han complert "sobradament", i que són les administracions que "més estan contribuint a la credibilitat" de l'economia espanyola.

Amb tot, el dèficit públic se situa en el 6,62% del PIB, fet que suposa una desviació de 585 milions d'euros respecte de l'objectiu del 6,5%. La xifra s'eleva al 7,08% si es tenen en compte les ajudes a la banca. Tot i això, Montoro ha indicat que quan es revisi la xifra del PIB, la xifra final podria situar-se per sota, cosa que garanteix el compliment del pacte amb Brussel·les.
Anar al contingut