Les autoritats sanitàries a Guinea treballen per contenir la malaltia.
Per a les malalties que transmet aquest virus no es coneix cap vacuna ni cap tractament.
Conakry

L'alarma pel virus Ebola arriba a la capital de Guinea

L'epidèmia ja ha costat la vida a una setantena de persones al país, i a una desena més a Libèria i Sierra Leone. Les autoritats, l'OMS i Metges sense Fronteres treballen per contenir la malaltia. Els països de la regió ja han activat protocols de detecció.

RedaccióActualitzat

L'Organització Mundial de la Salut ha confirmat quatre casos del virus Ebola a la capital de Guinea, a Conakry. L'epidèmia ja s'ha cobrat la vida d'una setantena de persones al país, i també s'han registrat morts a Libèria i Sierra Leone.

Les autoritats sanitàries miren de contenir l'epidèmia aïllant els malalts amb l'ajuda de l'OMS i d'ONGs com Metges sense Fronteres.

Des que es va anunciar l'epidèmia, fa una setmana, l'arribada del virus a la capital guineana ha tornat a alarmar la població. Cal tenir en compte que Conakry, de dos milions d'habitants, disposa, a més, d'un aeroport internacional amb connexions amb altres països de la regió.

A Guinea s'han detectat 111 casos de la malaltia, per a la qual no hi ha vacunes ni se sap cap tractament, i per això la taxa de mortalitat és alta, al voltant del 64%.

Països del voltant com la Costa d'Ivori, Mali, el Senegal i Guinea Bissau han activat protocols de detecció precoç. Per la seva banda, Mauritània ha tancat dos punts fronterers amb el Senegal.

Una de les preocupacions generals és la carn d'animals com els micos, les rates i els ratpenats, que són consumits en algunes zones, sobretot en ambients forestals, i que podrien transmetre la malaltia.

Segons dades de l'OMS, des que hi va haver els primers brots, l'any 1976, la pitjor epidèmia va ser la del 2000, a Uganda, on van morir 425 persones. A l'Àfrica Occidental només s'havia donat un cas aïllat l'any 1994.

Anar al contingut