Barcelona

Rigau nega que hagi aprovat un canvi en el model lingüístic d'una escola i assegura que s'ha limitat a informar de quines matèries s'hi imparteixen en castellà

La Conselleria d'Ensenyament ha explicat a TV3 que en cap cas el departament ha instat un centre concertat de Barcelona a fer més classes de castellà, com reclamava una denúncia que van presentar els pares d'una nena l'any 2009. Assegura que s'ha limitat a transmetre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l'escola ja ofereix un 50% de matèries en castellà.

RedaccióActualitzat

La Generalitat nega les informacions que apuntaven que Ensenyament havia aprovat un canvi en el model lingüístic d'una línia de quart de Primària d'un col·legi concertat de Barcelona. És a dir, que hauria ordenat que les classes es fessin en català i en castellà al 50%, en compliment d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El departament que encapçala la consellera Irene Rigau assegura que s'ha limitat a transmetre al tribunal les matèries que ja s'imparteixen en castellà al centre. Segons això, es fan 9,5 hores de classe setmanals en castellà i 9,5 més en català, a més de quatre en anglès. Rigau ha explicat a TV3 que en cap cas el departament ha instat a modificar el projecte lingüístic i ha assegurat que el centre tampoc ha afegit més hores de castellà, com reclamava una denúncia que van presentar els pares d'una nena l'any 2009.

En aquest sentit, el departament recorda que hi ha un 42% d'escoles públiques i concertades que fan algunes matèries en anglès, i un 14,2% que en fan en castellà. Segons la Generalitat, el centre, el Col·legi dels Germans del Sagrat Cor de Barcelona, forma part d'aquest 14% de centres docents de Catalunya que imparteixen alguna matèria en castellà en el curs i l'assignatura que consideren oportú, salvaguardant el caràcter global d'escola catalana. Són casos de què el departament té plena constància, i que, diuen, no suposen cap problema.

Segons Rigau, el pare d'una alumna d'aquest centre va considerar que l'actual distribució horària lingüística al col·legi no incloia prou castellà, i ho va denunciar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha conclòs que la distribució és correcta, i per tant, no hi ha res més a reclamar.

El diari "El Mundo" publica aquest dissabte una informació que assegura que la Generalitat s'ha vist "forçada a permetre" el 50% de clases en castellà al centre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut