Brussel·les

Milers de catalans, flamencs i escocesos defensen l'autodeterminació en una manifestació a Brussel·les

El barri europeu de Brussel·les ha aplegat milers de persones vingudes de Catalunya, Flandes i Escòcia que s'han reunit en manifestació per demanar el dret a l'autodeterminació. Consideren que la Unió Europea és la garant dels drets dels ciutadans i de les seves llibertats, i han volgut portar a Brussel·les el missatge a favor del dret a decidir abans de les eleccions al Parlament Europeu.

RedaccióActualitzat

Els moviments que defensen l'autodeterminació, no només de Catalunya, sinó també de Flandes o Escòcia, han portat avui la seva reivindicació al cor de les institucions europees. Ho han fet a través d'una manifestació, que ha aplegat al voltant de 5.000 persones al parc del Cinquantenari al barri europeu de Brussel·les, tot i que l'organització eleven aquesta xifra.

Els organitzadors consideren que la Unió Europea és la garant dels drets dels ciutadans i de les seves llibertats, i han volgut portar a Brussel·les el missatge a favor del dret a decidir abans de les eleccions al Parlament Europeu. Els manifestants volen saber quina tendència defensen els candidats europeus abans de depositar el seu vot.

Entre els objectius, el d'internacionalitzar el procés sobiranista que viu Catalunya. 16 autocars han arribat des de Catalunya. Altres Catalans ho han fet en avió des de diferents punts d'Europa.

Els manifestants s'han volgut fer ressò de les paraules de Jean Monnet un dels pares fundadors de la Unió Europea que va declarar: "La Unió no ha de ser dels estats, sinó dels seus pobles i ciutadans", una Unió Europea fundacionalment basada en els valors de la justícia, la llibertat, la igualtat i la pau.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut