Madrid

Els acusats es neguen a declarar en l'inici del judici pel setge del Parlament de 2011

Els vint acusats que afronten penes de cinc anys i mig de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, s'han negat a declarar. El dia dels fets nombrosos parlamentaris van ser increpats i agredits amb empentes. La majoria de polítics testificaran per videoconferència.

RedaccióActualitzat

Els acusats pel setge del Parlament s'han negat a declarar aquest dilluns davant l'Audiència Nacional. En el judici que ha començat a les 10:30 hores els presumptes autors dels fets s'han acollit al seu dret a no respondre les preguntes formulades per la Fiscalia i la resta d'acusacions i tampoc han volgut contestar els seus advocats o els de la resta d'acusats.

Els acusats afronten penes de cinc anys i mig de presó per un delicte contra altes institucions de l'Estat i un altre d'atemptat contra l'autoritat. La Fiscalia, a més dels anys de presó, ha demanat que se'ls imposi, a cadascun d'ells, una multa de 7.500 euros.

En front la negativa, el president del tribunal, Fernando Grande Marlaska, ha donat per finalitzada la sessió del judici per a aquest dilluns per la qual cosa la vista oral es reprendrà aquest dimarts amb les declaracions dels agents de la policia catalana presents durant el setge.

Durant els esdeveniments del 15 de juny de 2011, molts parlamentaris van ser increpats i agredits amb empentes o amb pintura, mentre que d'altres van haver de ser escortats per la policia i van entrar a l'edifici a dins de vehicles policials o fins i tot amb helicòpter, com el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta de la cambra, Núria de Gispert.

La majoria de polítics declararan via Skype

La majoria dels diputats que han estat cridats a declarar, així com també diversos consellers i els mateixos Mas i De Gispert, testificaran per videoconferència.

En canvi, els ecosocialistes Salvador Milà i Joan Boada han declinat declarar per videoconferència i han anunciat que aniran a l'Audiència Nacional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut