Barcelona

Òmnium vol aixecar castells simultàniament a set ciutats d'Europa per internacionalitzar la demanda del dret a decidir

El 8 de juny, a París, Brussel·les, Londres, Lisboa, Ginebra, Berlín i Barcelona, colles catalanes aixecaran castells de manera simultània. Aquesta és la iniciativa d'Òmnium Cultural per fer arribar a Europa el reclam del dret a decidir dels catalans.

RedaccióActualitzat

Aixecar castells per demanar el dret a decidir. Aquest és l'objectiu d'Òmnium Cultural a l'hora de presentar una "proposta de mobilització internacional" per la qual el 8 de juny s'alçaran simultàniament castells a set ciutats europees --París, Brussel·les, Londres, Lisboa, Ginebra, Berlín i Barcelona-- per reivindicar el dret dels catalans de celebrar la consulta sobiranista.

La proposta vol aprofitar la rellevància internacional del món casteller, declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, per enviar un missatge a Europa i projectar al món la reclamació del dret a decidir dels catalans.

Durant una roda de premsa feta aquest dilluns, el membre de la junta directiva d'Òmnium Cultural Quim Torra ha explicat que amb "Catalans want to vote. Human towers for democracy" --"Els catalans volem votar. Castells per la democràcia"-- volen transmetre, mitjançant el que representen els castells, "la nostra veu a Europa i al món per dir als quatre vents que els catalans volem decidir democràticament el nostre futur com a poble".

Per fer possible l'aixecada han iniciat un recapte de 120.000 euros via el micromecenatge de la web Verkami. Una xifra que representa el 30% dels 400.000 euros que la institució calcula que costarà la iniciativa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut