Aspecte que tindrà la plaça del Diamant després de la seva remodelació.
Aspecte que tindrà la plaça del Diamant després de la seva remodelació.
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona reforma la plaça del Diamant i cinc places més de Gràcia

La remodelació de la plaça del Diamant es farà entre setembre i desembre amb l'objectiu de dignificar la seva història i reduir els sorolls nocturns. També es renovarà la plaça del Sol, la de la Sedeta, la de Lesseps, la de les Dones del 36 i la Gal·la Placídia.

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona reformarà entre setembre i desembre la plaça del Diamant per dignificar la seva història i reduir els sorolls nocturns. Aquesta remodelació forma part del projecte que l'Ajuntament durà a terme en sis de les places més emblemàtiques del districte de Gràcia abans d'acabar el mandat.

Segons Jordi Queralt, un dels arquitectes de les obres de remodelació de la plaça del Diamant, es restaurarà l'escultura de la Colometa i s'il·luminarà perquè destaqui a la nit. L'element que més hi destacarà seran les noves portes d'accés al refugi antiaeri que hi ha al subsòl i que es pot visitar des del 2007.

A més de la plaça del Diamant, es renovarà la plaça del Sol, la de la Sedeta, la de Lesseps, la de les Dones del 36 i la de Gal·la Placídia. El projecte, amb un pressupost de 3,6 milions d'euros, ha estat dissenyat conjuntament pels serveis tècnics del districte i les associacions veïnals i de comerciants.

A la Sedeta s'està treballant des de novembre per fer una plaça més accessible, sense esglaons ni desnivell. A més, està prevista la construcció d'un Centre d'Atenció de Recursos per a Famílies, pioner a la ciutat.

A Gal·la Placídia es renovarà íntegrament el parc infantil i es preveu col·locar un nou paviment i mobiliari urbà, la renovació de l'enllumenat públic, la plantació d'arbustos i la renovació de les xarxes de serveis urbans.

A la plaça del Sol es renovarà el mobiliari urbà i es retirarà la pèrgola. A la de les Dones del 36 es farà una renovació del sistema de clavegueram i la millora del paviment. Per últim, a la plaça de Lesseps s'eliminaran els esglaons de la sortida del metro i es durà a terme la instal·lació d'un nou parc infantil.

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, la renovació d'aquestes places està pensada per crear espais públics de qualitat, renovant i actualitzant el mobiliari urbà, i per generar diferents usos que afavoreixin la convivència veïnal i la cohesió social.

Anar al contingut