Tarragona

BCN World preveu iniciar les obres del macrocomplex d'oci després de l'estiu

"Primer necessitem la llei i això calculem que serà a final de mes", ha puntualitzat el conseller delegat de Veremonte, Xavier Adserà, que preveu que el següent pas serà "mirar amb el Departament de Territori i Sostenibilitat quan podem començar". Adserà ha fet aquestes declaracions a l'acte de signatura d'un conveni amb el Servei Català d'Ocupació (SOC), pel qual Veremonte prioritzarà la contractació i formació d'aturats per als llocs de treball.

RedaccióActualitzat

El complex turístic BCN World, que es construirà a Vila-seca i Salou, preveu iniciar les obres després de l'estiu, segons ha explicat Xavier Adserà, conseller delegat de Veremonte, l'empresa promotora del projecte. BCN World preveu començar els moviments de terres a finals d'estiu, "ni que sigui amb llicències provisionals", una vegada assolit l'acord entre CiU i PSC per desbloquejar el tràmit parlamentari de les reformes del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) que gestionarà el projecte.

"Primer necessitem la llei i això calculem que serà a final de mes", ha puntualitzat Adserà, que preveu que el següent pas serà "mirar amb el Departament de Territori i Sostenibilitat quan podem començar". En qualsevol cas, el conseller de Veremonte ha manifestat el seu desig de "sumar altres partits" a l'acord parlamentari que permetrà iniciar el projecte turístic.

Reducció d'un 20% de l'atur

Adserà ha fet aquestes declaracions a l'acte de signatura d'un conveni amb el Servei Català d'Ocupació (SOC), pel qual Veremonte prioritzarà la contractació i formació d'aturats per als llocs de treball. De fet, el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Joan Aregio, ha calculat que l'atur a Tarragona es reduirà un 20% gràcies a la construcció del complex turístic.

La construcció de BCN World, amb sis zones temàtiques amb hotels, casinos i compres de luxe, donarà feina a 17.000 persones. Adserà ha admès que encara no sap "quants llocs de treball indirectes es crearan", tot i que les ràtios indiquen que "entre tres i cinc per cada lloc de treball directe".

El conveni signat per Veremonte i el SOC tindrà una vigència anual, prorrogable fins als quatre anys, i les dues parts en faran seguiment a través d'una comissió que es reunirà com a mínim una vegada cada quatre mesos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut