Norrie May-Welby parlant durant una roda de premsa després de la decisió del Tribunal.
Norrie May-Welby parlant durant una roda de premsa després de la decisió del Tribunal Suprem.
Nova Gal·les del Sud

El Tribunal Suprem australià aprova el gènere no definit en els documents oficials

El Tribunal Suprem australià ha dictaminat la validesa del gènere no definit o neutre en els documents oficials de l'estat de Nova Gal·les del Sud. La decisió ha arribat després d'una llarga batalla judicial d'una persona de Sydney que va néixer home i es va operar per ser dona.

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem australià ha dictaminat la validesa del gènere no definit o neutre en els documents oficials de l'estat de Nova Gal·les del Sud. Així, a partir d'ara, en aquest estat d'Austràlia hi ha tres gèneres: masculí, femení i neutre. Es tracta d'un dels pocs països que reconeix aquesta tercera categoria.

La decisió ha arribat després d'una llarga batalla judicial d'una persona de Sydney, Norrie May-Welby, que va néixer home i es va operar per ser dona l'any 1989. No volia ser classificat en cap de les categories tradicionals i va demanar que al registre se l'inscrivís com a sexe no definit. Però la petició se li va denegar.

Ara, l'estat de Nova Gal·les del Sud s'uneix al territori de la capital australiana que fa poc va aprovar una llei per acceptar la nova categoria sexual, la neutra.

 

Anar al contingut