Coberta del llibre de Pilar Urbano sobre el paper del rei el 23-F.
Coberta del llibre de Pilar Urbano sobre el paper del rei el 23-F.
Madrid

El fill de Suárez demana la retirada del llibre de Pilar Urbano sobre el 23-F

Diu que la periodista usa la foto que va fer al seu pare i al rei passejant-se junts sense la seva autorització

RedaccióActualitzat

El fill d'Adolfo Suárez, Adolfo Suárez Illana, ha exigit la retirada immediata del llibre de Pilar Urbano sobre la transició per haver usat sense la seva autorització la fotografia que ell va fer, el juliol del 2008, al seu pare i al rei passejant-se junts pel jardí de la residència de l'expresident del govern espanyol. 

La petició del fill l'ha fet arribat en una carta a la periodista i a l'editorial del llibre, Planeta, com a autor de la imatge denominada "El rei i Suárez", guardonada amb el Premi Ortega y Gasset 2009 a la millor obra d'informació gràfica.

El llibre en qüestió, titulat "La gran desmemoria. Lo que Suárez olvidó y el Rey prefiere no recordar", acusa el rei d'estar al darrere del cop d'estat del 23-F. Pilar Urbano sosté que Adolfo Suárez va saber que l'operació armada per derrocar-lo l'havia orquestrat el monarca.   

Suárez Illana no ha volgut fer comentaris més enllà del que ha exposat a la carta dirigida a Pilar Urbano i el president de Planeta, José Manuel Lara, i ha assegurat que, a partir d'aquest moment, el que farà és esperar "que es vagin complint els terminis". 

Anar al contingut