Pluja de fang a Catalunya

Actualitzat

El dia s'ha llevat amb la terra tenyida de marró a tot el país, per la pluja de fang de les últimes 24 hores

La pertorbació que avui ha arribat al Mediterrani és la responsable de la injecció de vent de sud, procedent del nord d'Àfrica, que ha arrossegat l'aire carregat de pols cap a casa nostre. La pluja només s'ha encarregat de fer caure la pols de l'aire a terra. Així, el dia ha despertat, amb la sorpresa de veure tot els objectes ben bruts com, vehicles, terrasses i carrers. Els pluviòmetres d'alguns observadors meteorològics com el de la Seu d'Urgell, Banyoles o Barcelona mostràvem l'aigua marronosa dins el pluviòmetre. Mireu la galeria de fotos del temps d'avui.

Segons el Centre de Previsió de Pols de Barcelona, la quantitat de pols caiguda amb la pluja és d'un gram per metre quadrat. Si aquesta quantitat de pols hagués caigut de manera uniforme a tot el país, haurien caigut l'equivalent a 1.000 camions carregats de 30 tones. El darrer dia amb pluja de fang a Catalunya va ser el 20 de febrer, on la curiositat del fenomen va ser caure en algunes comarques per sedimentació, és a dir, sense anar acompanyada de pluja.

La concentració més gran de pols a l'atmosfera ja ha passat i s'espera que al llarg de la tarda es retiri a poc a poc cap a l'interior del mediterrani. La pluja cada cops estarà més neta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut