Un Otegi somrient a casa seva en la imatge que ell mateix va penjat a Twitter. (Foto: @ArnaldoOtegi)
L'exdirigent de Batasuna, fa un mes quan va sortir a causa de la mort de la seva sogra. (Foto: @ArnaldoOtegi)
Elgoibar

Otegi surt durant una hora de la presó per visitar la seva família amb motiu de la mort de la seva sogra

L'exdirigent de Batasuna ha compartit amb la seva família el dol per la mort de la seva sogra

RedaccióActualitzat

Arnaldo Otegi ha tastat breument la "llibertat" aquest diumenge en compliment d'un permís extraordinari concedit per Institucions Penitenciàries després d'estar quatre anys reclòs en una presó. L'exdirigent de Batasuna s'ha pogut traslladar durant una hora al seu domicili, al municipi guipuscoà d'Elgoibar, per compartir amb la seva família el dol per la mort de la seva sogra.

Ell mateix ho ha fet públic a través del seu compte a Twitter en un tuit acompanyat d'una fotografia en què apareix somrient.

Otegi va ser traslladat divendres a la presó alabesa de Zaballa des del centre penitenciari de Logronyo on compleix condemna. Aquell mateix dia se celebrava el funeral de la mare de la seva esposa, Julia Gorrotxategi, al qual no va assistir. S'esperava, però, que li deixessin visitar els seus familiars però el moment no ha arribat fins aquest diumenge.

Otegi va ser condemnat a sis anys i mig de presó per pertinença a banda terrorista en l'anomenat "cas Bateragune", que el jutjava a ell i altres dirigents per refundar Batasuna i reunir-se amb ETA en un intent que aquesta declarés una treva parcial per poder arribar a acords amb les forces abertzales i presentar un projecte comú per concórrer a les eleccions municipals i forals del 2011.

Anar al contingut