Palau de la Generalitat

Mas, després del "no" del Congrés: "No és un punt final, el procés segueix"

· Artur Mas creu que "els partits d'àmbit estatal" aquest dimarts han "perdut una altra oportunitat", però assegura que "la nostra mà segueix estesa".

· "Podien haver dit que sí, però no han volgut", assenyala el president de la Generalitat, que creu que "s'han equivocat i el temps ho demostrarà".

R. RadóActualitzat

"Podien haver dit que sí, però no han volgut". Minuts després que la votació al Congrés dels Diputats confirmés la negativa prevista, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut al Palau de la Generalitat per valorar el debat. Mas ha dit que "avui s'ha perdut una altra oportunitat, crec que l'han perdut els partits d'àmbit estatal", però ha volgut enviar un missatge molt clar: "La nostra mà segueix estesa".

El president de la Generalitat considera que el "no" d'aquest dimarts a la cambra baixa espanyola "no és un punt final, és un punt i a part". Mas ha qualificat la votació de "dolorosa", però ha assegurat que, "a partir d'aquest 'no' dolorós, les institucions catalanes buscaran la construcció de marcs legals, que n'hi ha de diversos, per poder votar el proper 9 de novembre".

"La nostra mà segueix estesa de cara a propers temps"

El president de la Generalitat ha insistit en la seva breu compareixença que "hi havia voluntat d'acord" en la delegació catalana, però que "aquesta mà estesa no ha estat corresposta". Tanmateix, Mas ha assegurat que "la nostra mà segueix estesa de cara a propers temps" i que les institucions catalanes seguiran "buscant en tot moment aquest acord que avui ens ha estat negat per àmplia majoria".

Mas ha lamentat que, "dissortadament", els partits majoritaris "segueixen en el 'no' a tot", com s'ha constatat en el debat a la cambra baixa, però ha dit que creu "que s'han equivocat i que el temps ho demostrarà". El president de la Generalitat, però, espera "algun canvi d'actitud per part de les forces espanyoles i el govern espanyol".

"Tenen por que el poble de Catalunya voti a les urnes"

Sobre el debat, el cap de govern català ha conclòs que "tenen por que el poble de Catalunya voti a les urnes", però ha insistit que "la voluntat del poble de Catalunya no la pot aturar una votació al Congrés dels Diputats". Mas ha dit que "hauríem volgut que sortís bé", però ha proclamat que "seguirem el camí", amb "una aposta rotunda per la democràcia". Per fer-ho, Mas ha assegurat que hi ha "marcs legals suficients", i que així ho asseguren "constitucionalistes espanyols de molt nivell"

Mas ha volgut "felicitar de tot cor els diputats" catalans que han participat en el debat, tant pel to com pel contingut, i també "agrair tots els suports que hem rebut". De fet, ha destacat que "hi ha més partits a Madrid que han dit que sí que no pas que han dit que no", tot i admetre que "les formacions que han dit que no sumen més representants" al Congrés.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut