La placa de l'entrada de l'ajuntament explica que la bandera espanyola s'hissa per imperatiu legal.
La placa de l'entrada de l'ajuntament. (Foto: ACN)
Sant Sadurní d'Anoia

L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia hissa la bandera espanyola "per imperatiu legal"

Ho diu una placa penjada a l'entrada del consistori, el primer a Catalunya que pren aquesta mesura

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, a l'Alt Penedès, ha penjat una placa a la façana de l'edifici consistorial en què explica que la bandera espanyola, que hi oneja des de fa unes setmanes, està hissada "per imperatiu legal". És el primer ajuntament de Catalunya que pren aquesta mesura a partir d'una moció d'ERC, que governa en aquest municipi conjuntament amb el PSC.

"En aquest ajuntament s'hissa la bandera espanyola per imperatiu legal". Aquest és el missatge que hi ha inscrit a la placa després que la delegació del govern espanyol a Catalunya instés el govern municipal a complir la llei de banderes. La col·locació d'aquesta placa s'ha fet després que ERC presentés una moció a l'últim ple municipal en aquest sentit. La moció es va aprovar amb els vots dels republicans i de quatre dels sis regidors de CiU. El PSC, que ostenta l'alcaldia, i el PP hi van votar en contra.

La bandera espanyola està penjada a l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia des del 27 de febrer, després que el govern municipal rebés una segona petició de part de la delegada del govern espanyol, Marí de los Llanos de Luna, que l'obligava a fer-ho. Abans, a finals de l'any passat, el subdelegat del govern ja havia enviat un primer requeriment exigint el compliment de la llei de banderes -que en l'article tercer assenyala que la bandera espanyola ha d'estar penjada en un lloc preferent, a l'exterior, de l'administració municipal. Des del consistori s'afirma que els serveis jurídics van aconsellar que s'havia de complir aquesta petició ja que, si no ho feia, el govern municipal es podria exposar a una inhabilitació.

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut