Les diputades Hortènsia Grau (ICV-EUiA) i Isabel Vallet (CUP) mostren el recurs.
Les diputades Hortènsia Grau (ICV-EUiA) i Isabel Vallet (CUP) mostren el recurs. (Foto: ACN)
Barcelona

El BCN World, aturat fins al 24 d'abril pel recurs d'ICV-EUiA i la CUP

Les dues formacions porten el projecte al Consell de Garanties Estatutàries en considerar que està ideat per afavorir "interessos privats especulatius"

RedaccióActualitzat

ICV-EUiA i la CUP ja han presentat el recurs anunciat contra el BCN World al Consell de Garanties Estatutàries. La sol·licitud de dictamen sobre el projecte de llei que ha de fer possible el macroprojecte de joc i oci l'han formalitzat a un quart de deu d'aquest dijous.

Les diputades Hortènsia Grau (ICV-EUiA) i Isabel Vallet (CUP) han explicat instants després que el recurs es fonamenta per la manca "d'interès general" de BCN World, que "només" està ideat per beneficiar determinats "interessos privats especulatius".

A més de l'interès general, també denuncien l'incompliment d'onze articles de la Constitució i quatre de l'Estatut al voltant dels drets de la infància i dels consumidors, del principi d'autonomia local, del joc a crèdit i de la igualtat fiscal.

A la sessió de control al govern de dimecres, el líder ecosocialista, Joan Herrera, ja va lamentar l'acord PSC-govern sobre BCN World, que, a parer seu, convertirà Catalunya en la primera capital d'Europa en joc, i va destacar que el moment exigeix noves prioritats i "maneres de fer".

Per la seva banda, David Fernàndez (CUP) va demanar al govern més mesures per prevenir i combatre la corrupció, ja que "no es tracta només de fer un punt i a part, sinó de començar un llibre nou", i va assegurar que el projecte de llei de transparència que tramita el Parlament és del tot insuficient ara com ara.

Anar al contingut