Moscou

Putin amenaça de tancar l'aixeta del gas si Ucraïna no paga les factures

La interrupció del subministrament afectaria diversos països de la UE

RedaccióActualitzat

Rússia i Ucraïna continuen amb el joc de declaracions creuades i ultimàtums. El president rus, Vladímir Putin, ha amenaçat amb una de les millors cartes que té: el control del gas. Putin ha enviat una carta a 17 caps d'estat europeus en què amenaça de tallar el subministrament de gas a Ucraïna per impagament de la factura. El tall afectaria diversos països de la Unió Europea, perquè bona part del subministrament passa per territori ucraïnès. És la seva manera de recordar que Rússia té altra força que la militar.

L'intercanvi de retrets és també entre Rússia i Europa. L'OTAN ha publicat imatges per satèl·lit que demostrarien que Rússia està acumulant tropes a la frontera d'Ucraïna, més de trenta mil soldats. La resposta de Moscou ha estat immediata. Per començar, assegura que Brussel·les menteix perquè les fotos són de l'agost passat.

Els Estats Units han enviat una carta al president rus on han condemnat els intents de Rússia d'usar l'energia com a instrument de coacció amb Ucraïna.

El govern de Kíev ha rebutjat el nou preu de gairebé 500 dòlars per mil metres cúbics del gas anunciat el primer d'abril per Rússia, perquè "no està fixat pel mercat i se situa per sobre del que paguen els membres de la Unió Europea".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut