Barcelona

Mas veu les plebiscitàries com l'última opció però també la "més probable" després del "no" rotund del Congrés

Però adverteix que té marge per convocar-les fins al novembre del 2016, que és quan s'acaba la legislatura

RedaccióActualitzat

El president Artur Mas creu que consultar els catalans a través d'unes plebiscitàries és l'última opció, però la "més probable", després de la negativa del Congrés al traspàs de la competència per convocar el referèndum. I aquest és el missatge que ven a la premsa internacional. Ho ha fet en una entrevista al diari "Le Figaró" titulada, justament: "Transformar les eleccions en un referèndum". 

Mas, doncs, recupera la idea de transformar les eleccions catalanes en plebiscitàries després del "no" aclaparador de la cambra espanyola. Tot i això, adverteix que té marge fins al novembre del 2016, que és quan s'acaba la legislatura. També recorda que l'any que ve hi ha eleccions generals que poden modificar el mapa polític espanyol i desenrocar el procés català.

En declaracions a France Info, Mas ha assegurat un cop més que el seu objectiu és convocar la consulta el 9 de novembre i que intentaran fer-ho dins el marc jurídic del Parlament amb la llei de consultes. Apunta que si el resultat de la consulta del 9-N és l'esperat, el "sí- sí", l'interpretarà com un mandat de la societat catalana per asseure's a negociar amb el govern espanyol, però que no es pot dialogar prèviament sense saber què en pensa la societat catalana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut