Barcelona

TMB celebra els 90 anys del metro de Barcelona i fa circular el primer tren de l'any 1924

Per commemorar els 90 anys del metro de Barcelona, TMB ha recuperat el seu primer comboi, de 1924

Catalunya InformacióActualitzat

Per un dia torna a rodar l'històric comboi de colors negre i grana de començaments del segle XX. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) celebra el 90 aniversari del metro de la ciutat comtal amb una sortida nocturna entre les estacions de La Pau i Sagrera.

El viatge, que ha viscut en directe un equip de Catalunya Informació, ha permès als nostàlgics viatjar amb el primer comboi que va circular al 1924 entre les estacions de Catalunya i Lesseps, una part de la primera línia del que llavors s'anomenà Gran Metropolitano de Barcelona.

Una mica d'història

Fa gairebé 90 anys, el 30 de desembre de 1924, es va inaugurar el primer tram de la línia del Gran Metro de Barcelona entre Lesseps i Catalunya (amb un traçat de 2.470 metres). Aquesta primera línia del metro de Barcelona va ser la precursora de l'actual L3.

El febrer de 1973, aquests trens van començar a funcionar també a la línia 4, construïda a partir de l'antic ramal de Correus del Gran Metro. Aquests combois van estar en funcionament durant més de 60 anys, fins a finals de 1987, quan es van retirar del servei comercial.

ÀUDIOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut