Els Minyons de Terrassa queden fora de Sant Fèlix després de 30 anys

Els organitzadors de la diada han convidat la Jove de Tarragona perquè va fer més bons castells l'any passat

RedaccióActualitzat

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca del Penedès i organitzadors de la diada castellera de Sant Fèlix n'han deixat fora els Minyons de Terrassa per primer cop en 30 anys. 

A la llista que han anunciat amb les quatre colles que hi participaran el 30 d'agost hi ha els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella i la Colla Joves de Valls i, com a novetat, la Jove de Tarragona. 

En un comunicat, els castellers egarencs han manifestat que els "dol perdre la confiança d'aquesta plaça on actuaven des de feia tres dècades", i que creuen que han "contribuït a engrandir." 

Els administradors de la diada, per la seva banda, han precisat que per ells prendre aquesta decisió també "ha estat molt difícil." 

El criteri que s'hauria seguit per decantar-se pels liles en lloc dels malves té a veure amb la posició de cada colla en el rànquing de la temporada passada, més que no pas la tradició o el compromís de tirar grans castells. En totes les classificacions, els tarragonins van demostrar estar a un nivell superior que els del Vallès.

Anar al contingut