Catalunya

Núvols alts en retirada, amb cel més enterbolit cap al sud

Les altes pressions marquen la pauta meteorològica general d'aquest dimarts i, per tant, el temps segueix sent estable. Tot i això, el cel es veu més enterbolit per núvols alts i mitjos. No hi haurà variacions significatives de temperatura. Ara per ara, el canvi de temps l'esperem pel cap de setmana.

Actualitzat

El temps anticiclònic continua aquest dimarts. El centre d'altes pressions evoluciona sobre el canal de la Mànega i el seu radi d'acció no és molt extens. Catalunya queda en un terreny de pantà baromètric. El moviment de l'anticicló també afavoreix l'entrada d'una mica de tramuntana.

Cel emblanquinat

La dinàmica d'augment de núvols prims encetada dilluns al vespre encara es nota dimarts. L'inici del dia s'ha vist emboirat a les fondalades interiors i amb cel enterbolit o enteranyinat a la resta. Aquest núvols alts i mitjos s'han trencat parcialment amb el pas de les hores, tot i que a les comarques de la meitat sud. En paral·lel, han de créixer núvols d'evolució, sobretot a punts del Pirineu. Les nuvolades poden trobar una mica més d'aliment a les capes altes, donat que aquest dimarts es preveu un lleuger refredament de l'aire en aquests nivells. Per tant, el risc que les nuvolades deixin algun ruixat és una mica més gran a les comarques pirinenques. En tot cas, serien fenòmens febles. Tingueu les càmeres preparades per capturar la posta de sol, de cara al vespre encara dominaran els núvols alts cap al sud.

Tramuntana

Aquesta matinada ha començat un petit episodi de tramuntana, localitzat al cap de Creus i el nord de la costa Brava. De cara a la tarda, el vent minvarà, però tornarà a revifar la matinada de dimecres. Hi haurà cops de 40-50 km/h.

Temperatures força estables

Les temperatures continuaran en una dinàmica de suavitat o, fins i tot, calor relativa. Les mínimes han pujat una mica degut a l'efecte pantalla que tindran els núvols nocturns. Pel mateix motiu, les màximes poden quedar una mica més frenades núvols més resistent.

També esperem un cel enterbolit al nord del País Valencià i les Balears, degut a la presència dels núvols alts i mitjos. A banda, esperem formació d'alguna tempesta localment moderada a l'interior de Castelló. Més sol a Alacant i a Eivissa. Vent de nord moderat a Menorca.

I els pròxims dies...

Dimecres farà més sol. El canvi més important es preveu de cara al cap de setmana, però el seguiment dia a dia continua sent imprescindible.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut