Catalunya

Tarda de ruixats

Els dies de bonança i tranquil·litat meteorològica s'han acabat. Aquest diumenge els núvols s'han generalitzat. El temps cada cop serà més inestable portarà pluges. Dilluns arribarà una segona tongada de precipitacions.

Alberto AlcántaraActualitzat

Els dies de bonança i tranquil·litat meteorològica s'han acabat. Aquest diumenge, les baixes pressions dominen a tot el nord-est peninsular i a les Balears, reforçades per l'arribada d'un solc d'aire fred per les capes altes atmosfèriques. Els núvols es generalitzen, el vent de llevant ens porta més humitat i arriben les pluges.

De fet, des de la matinada de diumenge, els ruixats estan arribant per l'Aragó i el nord de Castelló. Fins a migdia havien deixat quantitats màximes de 7 o 8 mm. La inseguretat meteorològica anirà augmentant i a la tarda el temps empitjorarà. Creixeran noves tempestes que sobretot afectaran les comarques de l'interior, al centre i l'oest del país. En alguns llocs podrà caure alguna calamarsada. La cota de neu voltarà els 2.000 metres. De cara al vespre, la inestabilitat es retirarà pel nord.

Les temperatures de primera hora han baixat a l'entorn de l'Ebre i a l'Alt Empordà, i també de forma molt lleugera cap a la costa Central. En canvi, han pujat a gairebé tota la resta del territori. Les màximes es mantindran cap a la costa i el prelitoral, mentre que seran més baixes a la resta, amb un descens més moderat en punts del Pirineu i de ponent. Quedaran entre els 17 i els 23 graus.

Al País Valencià, més núvols cap al nord, amb risc de ruixats a Castelló, i vent de sud-oest moderat a la costa d'Alacant a la tarda. Aquest vent també arribarà a les Pitiüses. Més clarianes a la tarda a les illes.

I els pròxims dies...

Dilluns de Pasqua ens menjarem la mona mirant el cel i pendents dels núvols: arribarà una nova tongada de ruixats.  El temps seguirà insegur encara dimarts. I no serà fins dimecres, per Sant Jordi, que el panorama pot començar a canviar una mica.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut