Estrasburg

El president dels liberals europeus reclama al govern de Rajoy que obri la Constitució

Graham Watson admet que la tasca de Mas és "molt difícil" però augura que si no es canvia la Carta Magna espanyola "alguna cosa anirà malament"

Catalunya RàdioActualitzat

El president del Partit Liberal Europeu, Graham Watson, reclama al govern de Rajoy que obri la Constitució per solucionar la demanda de Catalunya d'una consulta. En una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", ha admès que la tasca d'Artur Mas és "molt difícil", però ha augurat que si no es canvia la Carta Magna espanyola "alguna cosa anirà malament".

El líder de la tercera força política del Parlament Europeu, on es troba integrada Convergència Democràtica, també s'ha mostrat perplex que el govern de Madrid es mostri inflexible davant la demanda de la consulta

Watson també s'ha referit a una eventual Catalunya independent i al seu futur dins d'Europa. Diagnostica que el més probable serà que Catalunya en quedi fora, però només de forma temporalWatson ha valorat molt positivament les conclusions del Consell Assessor per a la Transició Nacional sobre les relacions d'una eventual Catalunya independent amb la Unió Europea. Ha assegurat que "està molt ben argumentat".

Anar al contingut