Substàncies confiscades. (Foto: Mossos d'Esquadra)
Substàncies confiscades. (Foto: Mossos d'Esquadra)
Barcelona

12 detinguts per tràfic de substàncies dopants en l'àmbit de l'esport amateur

Entre els detinguts, hi ha una mare i la seva parella , que revenien l'hormona de creixement que els subministrava un hospital per a la seva filla de 15 anys

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 12 persones acusades de traficar amb substàncies dopants en l'àmbit del ciclisme amateur i dels gimnasos. S'han intervingut 5.700 dosis substàncies com l'EPO, hormona de creixement de procedència xinesa i turca, insulina, clenbuterol i anabolitzants diversos.

Entre els detinguts hi ha una mare i la seva parella, que revenien l'hormona de creixement que els subministrava un hospital per a la seva filla de 15 anys. També s'ha detingut cinc ciclistes amateurs i cinc culturistes. Tots estan en llibertat amb càrrecs.

​Segons ha explicat el cap de l'àrea central d'investigació dels Mossos, Jordi Domènech, la mare i la seva parella van recollir al voltant de 17 caixes d'hormones de creixement que els va prescriure un hospital de Terrassa (Vallès Occidental) per al tractament de la seva filla, que suposen un cost per a l'administració de 170 euros cadascuna, i les van revendre per 100 euros a un culturista d'un bar pròxim a casa seva.

La policia creu que aquest culturista es quedava alguna de les caixes amb hormones de creixement per a consum propi i les altres les revenia en el mercat negre, a preus que arribaven a 500 i 600 euros. Cada caixa que l'hospital subministrava per a la nena conté set dosis d'aplicació diària. Els Mossos, doncs, calculen que la noia es va quedar sense el tractament per al creixement durant uns tres mesos.

La investigació es va iniciar arran de les sospites que vinculaven amb el dopatge un ciclista amateur a Osona, i arran d'això s'ha escorcollat diversos domicilis i una botiga de nutrició esportiva.

Anar al contingut