Madrid

Espanya és el segon país europeu amb ajudes públiques menys eficaces per combatre la pobresa infantil

Un de cada tres nens estan en perill de caure en la pobresa, segons l'ONG Save the Children

RedaccióActualitzat

Espanya és el segon país europeu, després de Grècia, amb menys capacitat per reduir la pobresa infantil amb ajuts socials. Ho diu un informe de l'ONG Save the Children presentat aquest matí a Madrid. El document apunta que a l'estat espanyol hi ha 2,8 milions de nens que estan en risc de caure en la pobresa, un de cada tres menors d'edat.

L'informe "Pobresa infantil i Exclusió Social a Europa", explica que al voltant de 27 milions de nens corren el perill de caure en aquesta situació a la Unió Europea (més Islàndia, Noruega i Suïssa). Davant d'aquest problema, hi ha països que posen en marxa polítiques socials que funcionen millor que en altres. A l'estat espanyol les ajudes públiques no han aconseguit esmorteir aquestes taxes més enllà del 6,9%, segons l'informe de Save the Children. Als països nòrdics, aquestes iniciatives han aconseguit retallar la pobresa infantil en un 18% en plena crisi econòmica.

L'ONG assenyala: "Espanya està a la cua d'Europa, juntament amb Grècia. Abans de les prestacions, el percentatge net de nens sota el llindar de la pobresa era a Espanya d'un 36,8%. Amb les ajudes, un 6,9% d'aquests nens han pogut sortir-ne, de manera que la taxa se situa en el 29,9%". El document afegeix que a Irlanda, per exemple, les seves prestacions han aconseguit reduir la pobresa infantil 32 punts, passant d'un 49,1% a un 17,1%.

Els estats amb menys nens en situació de pobresa (els països nòrdics, Àustria, Eslovènia i Holanda) són els que tenen una despesa específicament dissenyada "per abordar les causes profundes" del problema. En canvi, l'ONG diu que les polítiques estatals en països com Grècia, Espanya, Itàlia, Polònia, Romania, Bulgària i Portugal tenen "un impacte baix" en la reducció del risc de pobresa d'entre el 3% i el 8%, abans i després de rebre les ajudes socials. A la cua hi ha Grècia, que no supera el 3%. Després de l'estat espanyol (6,9%), hi ha Itàlia (7,1%), Polònia (7,4%), Romania (7,6%) i Portugal (7,9%). Al capdavant, a més d'Irlanda (32%), hi ha el regne Unit (26,1%) i Luxemburg (23,2%).

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut