Milà

Berlusconi complirà la condemna pel "cas Mediaset" amb serveis socials en un centre de gent gran

L'exprimer ministre italià complirà així la seva condemna d'un any per un delicte de frau fiscal en el "cas Mediaset"

RedaccióActualitzat

El Tribunal de Vigilància Penitenciària de Milà ha autoritzat l'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi a fer un any de serveis socials en lloc de complir la pena d'un any de presó, segons informen diferents mitjans italians. Berlusconi està acusat de frau fiscal per haver inflat el preu de pel·lícules nord-americanes adquirides per l'empresa Mediaset. Aquesta maniobra va ser utilitzada per desviar diners a comptes a l'estranger sense pagar impostos.

En una audiència el 10 d'abril passat, el fiscal es va mostrar partidari que Berlusconi fes treballs socials en substitució de l'arrest domiciliari i va proposar una activitat de voluntariat un cop a la setmana en un centre de gent gran. Els advocats de l'exprimer ministre, de 77 anys, optaven, però, perquè Berlusconi treballés amb discapacitats en un centre que ell mateix crearia.

El jutge ha seguit les recomanacions del fiscal i, finalment, l'exprimer ministre farà treballs socials en un centre de gent gran a prop d'Arcore, a la regió de la Llombardia. El magistrat del Tribunal de Vigilància Penitenciària de Milà, Pasquale Nobile de Santis, ha establert que Berlusconi haurà d'anar-hi "almenys un dia a la setmana i no menys de quatre hores".

El veredicte diu també que no podrà sortir de casa entre les 23.00 i les 6.00. Només podrà abandonar la Llombardia per anar a la residència que té a Roma, però de dimarts a dijous. Una altra de les conseqüències del "cas Mediaset" és la inhabilitació de Berlusconi durant dos anys per exercir qualsevol càrrec públic.

L'exprimer ministre italià va ser condemnat a quatre anys de presó per aquest cas, però la pena s'ha reduït per l'aplicació d'un indult a només un any d'empresonament, que ara el tribunal li ha permès de canviar pels serveis socials.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut