Sant Joan Despí

La normativa FIFA podria prohibir jugar a futbol a 6.000 menors tutelats per la Generalitat

El síndic de greuges insta la Generalitat a reclamar canviar la mateixa normativa amb què s'ha sancionat el Barça

Televisió de CatalunyaActualitzat

El síndic de greuges tem que la normativa de la FIFA per la qual s'ha sancionat el Barça també afecti els nens d'origen estranger que juguen en clubs federats. El motiu és que la FIFA no preveu que el tutor legal d'un menor pugui ser l'administració.

La FIFA marca uns requisits molt estrictes perquè els nens d'origen estranger juguin en un club de futbol federat, ni que sigui futbol base. Es demana per exemple, cinc anys de residència a Espanya, certificat d'empadronament i contracte de treball del pare i de la mare.

En molts clubs, però, s'ha prioritzat el fet integrador de l'esport abans que els requisits. I, segons ha pogut saber TV3, es calcula que a Catalunya ara hi ha uns 6.000 nens que juguen en situació irregular.

El síndic tem que ara se'ls prohibeixi jugar i per això, en una entrevista al programa "Els Matins" de TV3, el síndic Rafel Ribó ha reclamat a la Secretaria General de l'Esport perquè, a través de les federacions catalana i espanyola de futbol, demani a la FIFA que modifiqui la norma per tal que es garanteixi que podran continuar federats i no se'ls tancarà la porta de l'esport, una eina d'integració social.

Segons el síndic, la normativa de la FIFA, que voldria, en principi, protegir els infants, podria acabar vulnerant els seus drets.

De moment, l'estricta normativa de la FIFA perquè els menors estrangers puguin jugar en un club de futbol federat ha acabat afectant alguns dels nens de centres de menors del Garraf tutelats per la Generalitat.

Tomàs Carandell, del centre de menors del Garraf, explicava a "Els Matins": "Aquest any, per primera vegada ens trobem que a l'hora d'inscriure els menors no els deixen treure la llicència per poder disputar els partits".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut