Brussel·les

Les cinc regions europees amb més parats són espanyoles

De les deu primeres posicions d'aquest rànquing, set les ocupen comunitats espanyoles

RedaccióActualitzat

Andalusia, Ceuta, Melilla, les Canàries i Extremadura. Són les regions europees amb la taxa d'atur més alta, entorn del 35%, tres vegades la mitjana dels vint-i-vuit països membres de la Unió Europea, segons dades de l'Eurostat, l'oficina d'estadística comunitària. De fet, de les deu primeres posicions d'aquest rànquing, set les ocupen comunitats espanyoles.

La comunitat andalusa és la pitjor d'Europa en termes de desocupació, amb un 36,3% de parats. La segueixen Ceuta (35,6%), Melilla (34,4%), les Canàries (34,1%) i Extremadura (33,7%). Castella-la Manxa, amb el 30,1%, i Múrcia, amb el 29,4%, se situen en setè i novè lloc d'una llista de 272 regions de la UE.

Catalunya és una de les 13 comunitats espanyoles que tenen una taxa d'atur per sobre del doble de la mitjana europea, un trist honor que també tenen Galícia, Astúries, Castella i Lleó, el País Valencià i les Balears.

Més dades: totes les regions espanyoles dupliquen la mitjana europea en atur juvenil i només algunes de gregues i franceses estan per sobre de les espanyoles en termes d'atur de llarga durada.

A l'altra banda del rànquing hi trobem les regions alemanyes d'Oberbayern (2,6 %), Friburg (2,9 %), Tübingen (2,9 %), i les austríaques de Salzburg (3%) i el Tirol (3%), amb les taxes de parats més baixes dels Vint-i-vuit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut