Palamós

Sis joves ferits per una explosió en un pis de Palamós

Tots ells estan ingressats a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona

RedaccióActualitzat

Sis joves han resultat ferits de diversa consideració a causa d'una explosió en un pis del barri del Tennis de Palamós. Tots ells estan ingressats a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Els nois haurien estat manipulant uns carregadors d'encenedor quan va tenir lloc la deflagració. 

L'explosió ha passat en una habitació de la segona planta de l'immoble situat al número 45 del carrer Gaspar Matas, un edifici de planta baixa i dos pisos amb un habitatge per planta. Els ferits presenten cremades de gravetat, un dels quals es troba en estat crític, quatre en estat greu i un de menys greu. Els ferits han estat traslladats a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, tres en ambulància i tres en helicòpters medicalitzats. El més greu té cremades al 40% del cos.

L'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, ha explicat al 3/24 que, en el moment dels fets, a l'habitació on s'ha produït l'explosió hi havia sis joves d'entre 19 i 27 anys. En el mateix habitatge hi havia el pare d'un dels joves, que no ha pogut explicar què ha passat als agents dels Bombers i Mossos d'Esquadra que estan investigant l'origen de l'explosió.

Les primeres investigacions indiquen que aquests joves podrien haver estat manipulant ampolles amb gas carregador d'encenedors. Una cigarreta o una petita flama hauria estat el desencadenant de l'explosió. De fet, quan els Bombers han accedit al pis, han apagat un matalàs que s'havia encès. En aquell moment, els ferits ja havien pogut abandonar l'immoble, ajudats pels veïns.

L'alcaldessa també ha explicat que, com a conseqüència de la deflagració, vidres i fragments de les persianes han caigut a la via pública i a hores d'ara s'estan retirant.

Sense danys estructurals

Segons informen els Bombers, la deflagració no hauria causat danys estructurals en l'edifici. Els bombers també han fet una inspecció a l'interior del pis per descartar que hagi quedat algú atrapat. Es preveu que l'altra família que viu a l'immoble pugui dormir a casa seva. En canvi, al pis on hi ha hagut l'explosió no s'hi pot entrar a l'espera que s'acabi de dur a terme la investigació.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat sis vehicles dels bombers, set patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre ambulàncies i tres helicòpters medicalitzats del SEM i agents de la Policia Local.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut