Seül

Almenys sis i morts i prop de 300 desapareguts en el naufragi d'un ferri a Corea del Sud

Els submarinistes treballen contrarellotge per rescatar els possibles supervivents

RedaccióActualitzat

Almenys sis morts i 290 desapareguts és l'últim balanç oficial del naufragi d'un ferri que anava a l'illa de Jeju, al sud-oest de Corea del Sud. les autoritats sospiten que el vaixell, on anaven 462 persones, ha topat contra un escull, perquè just abans del naufragi els ocupants han sentit un soroll molt fort.

Els equips de submarinistes treballen contrarellotge, ja sense la llum del dia i amb l'ajuda de focus, per intentar trobar supervivents a dins del "Sewol". Part dels desaparegust podrien haver quedat atrapats en zones no inundades del ferri sinistrat, però l'oxigen se'ls acabarà aviat i per tant el rescat és encara més urgent. 

Alguns dels supervivents han escalat per la coberta de la nau, que ha començat a virar fins a quedar a un angle de 45 graus respecte l'aigua. El rescat s'ha fet per mar, i des de l'aire, amb l'assistència de cistelles i amb el llançament de barques inflables. El president del país ha demanat a tots els vaixells disponibles que es dirigeixin a la zona per ajudar en les feines de salvament. S'han mobilitzat 18 helicòpters i 34 vaixells.

La majoria de passatgers eren estudiants d'un institut de Seül que feien un viatge escolar a l'illa. L'embarcació, amb capacitat per a 900 persones i que també duia camions i cotxes, ha emès un senyal d'emergència quan ha tingut problemes. Els mitjans locals informen que durant la nit s'havia format una boira densa a la zona i per això s'havien cancel·lat algunes rutes marítimes.

Aqust naufragi podria convertir-se en un dels més importants que hi ha hagut a la zona Asía-Pacífic dels últims cinc anys. Un dels que hi va haver més víctimes va ser el de l'estiu passat a les costes de Cebú, a les Filipines, amb 111 morts i 26 desapareguts, quan va xocar un ferri amb un vaixell de càrrega. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut