Nova York

França aporta a l'ONU proves de tortures a Síria

L'objectiu de l'informe és que el Tribunal Penal Internacional investigui els crims.

RedaccióActualitzat

Noves proves revelen la pràctica de tortures per part del règim de Bashar al-Assad, a Síria. França ha presentat al Consell de Seguretat de les Nacions Unides un informe amb milers de fotografies de gran duresa que mostren cadàvers amb evidents signes de maltractament i tortura.

Les imatges les va captar un fotògraf sirià i corresponen a persones que suposadament han mort en tres centres de detenció de Damasc. L'objectiu de l'informe és que el Tribunal Penal Internacional investigui els crims.

Durant la presentació del document a les Nacions Unides, David M. Crane, fiscal del Tribunal Penal Internacional, ha explicat que "aquestes persones van morir agonitzant, després de mesos de desnutrició, pallisses i tortures". L'ambaixador francès a l'ONU, Gérard Araud, ha dit: "Ens agradaria que el Consell de Seguretat donés suport a una investigació del Tribunal Penal Internacional. I m'estic referint a la situació a Síria. No es tracta d'acusar el règim o l'oposició."

Aquest document es coneix com a  "Informe César" i ja es va difondre al gener, quan diferents mitjans de comunicació en van avançar el contingut. L'informe el va elaborar un grup de destacats advocats internacionals i es basa en 55.000 fotografies d'uns 11.000 cadàvers preses entre el 2011 i l'agost del 2013 per un fotògraf de l'exèrcit sirià destinat a un hospital militar dels afores de Damasc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut