Un home mira des de casa seva la zona arrasada pel foc.
L'incendi ha devastat fins ara unes 1.600 hectàrees. (Foto: EFE)
Valparaíso

El govern xilè reconstruirà les zones de Valparaíso afectades per l'incendi

El foc, que continua actiu, ha fet 15 morts i més de 12.000 damnificats d'aquesta ciutat patrimoni de la humanitat

RedaccióActualitzat

A Valparaíso, a Xile, continuen les tasques de neteja de la runa i els desperfectes causats per l'incendi. Els veïns es preparen per a la reconstrucció dels barris destruïts, ara que l'incendi es dóna per controlat. El foc no s'extingirà, però, fins d'aquí a uns dies. Des que va començar a cremar, dissabte passat, les flames han provocat 15 morts i la destrucció d'unes 2.500 cases, la majoria als barris més desafavorits. Hi ha 12.500 damnificats i unes 1.600 hectàrees cremades.

La presidenta xilena, Michelle Bachelet, ha anunciat un pla marc per redissenyar Valparaíso i reconstruir les zones devastades: "És una gran tragèdia, però també és una gran oportunitat de fer les coses bé, imaginant la ciutat d'una manera més adequada, més digna, entenent que Valparaíso té una identitat pròpia". "Fins ara hi ha hagut un creixement sense planificació", ha afirmat Bachelet.

Aquesta ciutat està envoltada per 42 turons on s'han edificat habitatges, alguns dels quals estan pràcticament penjats de la muntanya. Els turons més afectats pel foc són a la zona més alta de la ciutat, de difícil accés per la falta de camins pavimentats i amb congostos que es fan servir com a abocadors.

La Unesco també ha ofert a Xile tota l'ajuda que calgui perquè aquesta ciutat patrimoni de la humanitat es recuperi del sinistre.

 

 

Anar al contingut