L'aiatol·là considera els programes de control de la natalitat una imitació de l'estil de vida occidental. (Foto:Reuters)
L'aiatol·là considera els programes de control de la natalitat una imitació de l'estil de vida occidental. (Foto:Reuters)
Teheran

L'Iran es planteja prohibir les vasectomies per augmentar la natalitat

Des de fa 20 anys és vigent al país un programa que subvenciona les vasectomies i distribueix gratuïtament preservatius

RedaccióActualitzat

L'Iran vol augmentar la seva taxa de natalitat. Aquesta setmana el Parlament, dominat pels conservadors, va votar a favor de discutir la prohibició de les vasectomies i d'endurir les lleis per regular l'avortament, segons publica el diari britànic "The Guardian" citant agències locals.

Fa dues dècades, l'Iran va iniciar un programa de planificació familiar que incloïa subvencions per a les operacions d'esterilització masculina i la distribució gratuïta de preservatius. Ara, però, el país estaria estudiant fer un gir de 180 graus.

La religió tindria una gran influència en aquesta decisió. L'aiatol·là Ali Khamenei va criticar fa uns mesos la política de contracepció, descrivint-la com una imitació de l'estil de vida occidental i va alertar que el país corria el risc d'envellir-se. "Som un país de 75 milions, però tenim la capacitat de ser un país d'almenys 150 milions de persones o fins i tot més". Segons l'agència de notícies Fars, la influència de Khamenei entre la majoria de conservadors fa que la proposta tingui molts números de ser aprovada.

Aquestes declaracions no han estat les primeres que Khamenei ha fet sobre aquesta qüestió. En nombrosos discursos, l'aiatol·là ha instat les autoritats a retirar els ajuts per a les vasectomies i a limitar el pressupost en aquest tipus de programes. El govern de Mahmud Ahmadinejad va arribar a prometre monedes d'or si les parelles tenien més fills.

Anar al contingut