Barcelona

Una tècnica amb cirurgia robòtica millora els resultats en pacients amb obesitat mòrbida

El Vall d'Hebron fa les dues primeres intervencions amb aquesta nova tècnica a través d'un bypass al duodè

RedaccióActualitzat

Nou avanç per combatre l'obesitat mòrbida. L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha fet les dues primeres intervencions amb cirurgia robòtica amb una tècnica innovadora, anomenada SADI (Single Anastomosis Duodeno-Ileal Bypass). La nova tècnica proporciona una pèrdua més gran de pes als pacients amb aquesta malaltia que ja s'han sotmès a una intervenció però que no han aconseguit els resultats esperats.

Els dos primers pacients operats amb aquest procediment van ser donats d'alta al cap de dos dies de la intervenció sense cap mena de complicació. La intervenció consisteix a fer un bypass a nivell del duodè perquè al pacient li quedin 250 centímetres de budell prim útil per a l'absorció dels aliments. Amb aquesta tècnica, s'afavoreix que l'aliment passi més ràpidament de l'intestí prim al còlon amb la finalitat d'evitar una absorció excessiva dels aliments, una circumstància que afavoreix la pèrdua de pes. Aquesta unió entre el budell prim i el duodè es fa de manera completament manual amb l'ajuda del robot, que facilita l'actuació quirúrgica.

L'equip responsable d'aquestes intervencions, encapçalat pels doctors José Manuel Fort i Ramon Vilallonga, destaquen la importància d'aquest nou mètode. Consideren que pot ser de gran utilitat per fer operacions més complexes en pacients que tenen encara problemes d'obesitat greu. "L'ús de la cirurgia robòtica en el context de la cirurgia bariàtrica és controvertit però facilita els gestos amb més precisió i una fiabilitat més gran dels resultats", assegura el doctor Ramon Vilallonga.

L'hospital Vall d'Hebron és el centre de referència en cirurgia robòtica de l'obesitat. Fa dos anys, va ser el primer de l'estat espanyol on es van intervenir els primers pacients adolescents amb obesitat mòrbida.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut