Imatge d'arxiu del rei Joan Carles.
Imatge d'arxiu del rei Joan Carles.
València

El rei pateix per arribar a la final de Copa per la cinquena avaria als avions oficials en cinc mesos

El monarca arriba a temps a la final de Copa malgrat la incidència

RedaccióActualitzat

El rei ha arribat a temps a la final de Copa a València malgrat l'avaria que ha tingut l'avió amb el qual ha tornat dels Emirats Àrabs i Kuwait. A causa de la incidència, la cinquena en un avió oficial en els últims cinc mesos, la sortida del monarca espanyol s'ha retardat una hora.

L'aparell ha aterrat a València quan faltaven pocs minuts per dos quarts de nou del vespre, una hora abans de l'inici del partit, i el rei s'ha traslladat directament a l'estadi de Mestalla, on ha arribat caminant amb l'ajuda d'un bastó i visiblement coix.

Tant el rei com la resta de la delegació oficial han estat a dins de l'avió durant el temps que ha durat la reaparició de la connexió elèctrica del motor esquerre de l'aparell.

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, que també anava a l'avió, ha informat que el govern de Kuwait ha posat a disposició d'Espanya un avió oficial per garantir l'arribada del rei a temps, però finalment no ha calgut recórrer a aquesta via. .

Aquest és el cinquè problema tècnic en pocs mesos en un aparell utilitzat pel govern espanyol o la Casa del Rei. L'última va ser fa menys d'un mes en un avió que traslladava la reina Sofia durant un viatge per Sud-amèrica. Quinze dies abans, Mariano Rajoy va tornar amb retard de Dublín per una altra avaria en un aparell de la mateixa unitat militar i el 26 de gener i a finals de novembre hi va haver avaries importants a l'avió on viatjava el príncep Felip. En tots dos casos, l'aparell era el mateix.

Anar al contingut