El curs començarà el 15 de setembre.
El curs començarà el 15 de setembre.
Barcelona

E-Cristians demana al govern que es recuperi l'assignatura de religió a P-3, P-4 i P-5

L'associació considera que els nens catòlics que estudien en escoles públiques tenen una discriminació per raó de creences

RedaccióActualitzat

L'associació catòlica E-Cristians reclama al Departament d'Ensenyament de la Generalitat que reintrodueixi l'assignatura optativa de religió a les classes de P-3, P-4 i P-5. L'entitat, dedicada a reivindicar la presència pública de la religió cristiana, considera que els nens catòlics que estudien en escoles públiques tenen una discriminació per raó de creences perquè durant tot el cicle d'Infantil no se'ls ofereix la possibilitat de fer religió.

En un comunicat, E-Cristians també exigeix que els inspectors de la Conselleria d'Ensenyament revisin les condicions en què s'explica a les famílies d'altres cicles educatius que els seus fills poden matricular-se en aquesta assignatura. Segons aquesta entitat, hi ha escoles i instituts que no fan pública l'oferta, d'altres que dissuadeixen les famílies que demanen que els seus fills facin religió o que situen l'assignatura en horaris inconvenients per poder seguir la resta de matèries.

A l'última dècada ha caigut un 7% la demanda per aprendre religió a l'escola. Segons Ramon Cors, delegat d'ensenyament del Bisbat de Barcelona, la falta d'informació a les famílies explicaria en part la baixada de la demanda de la religió catòlica.

 

 

 

Anar al contingut