L'habitatge on va haver-hi la deflagració, al carrer Gaspar Matas de Palamós. (Foto: ACN)
L'habitatge on va haver-hi la deflagració, al carrer Gaspar Matas de Palamós. (Foto: ACN)
Palamós

Els joves de Palamós podrien haver estat fabricant haixix casolà en el moment de l'explosió

Tres dels ferits continuen ingressats en estat greu a la Vall d'Hebron, però els altres tres ja han estat donats d'alta.

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra sospiten que els sis joves ferits aquest dimarts en un pis de Palamós podrien haver estat provocat la deflagració quan congelaven marihuana amb gas a pressió per liquar-la i obtenir-ne haixix. Tot i que la investigació no està tancada, aquesta és la principal hipòtesi amb què treballa la policia catalana, que creu que els nois seguien un tutorial penjat a internet per aprendre a elaborar aquesta droga.

Els joves, però, van obviar dues de les recomanacions de seguretat bàsiques del tutorial: fer el procés a l'aire lliure i no apropar-hi cap flama. Segons sospiten els Mossos, un dels nois hauria encès un cigarret dins l'habitació i això hauria causat la deflagració. Aquest nou mètode que seguien els joves per obtenir haixix consisteix a posar marihuana dins d'un tub de metacrilat i, per aconseguir extreure'n l'oli, omplir-lo del gas de les ampolles de recàrrega d'encenedors.

Donats d'alta tres dels ferits

Tres dels joves ferits continuen ingressats en estat greu a la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron, però els altres tres ja han estat donats d'alta. L'hospital ha informat que els ferits ingressats estan estables i que la seva evolució és favorable.

El pronòstic del jove de 21 anys amb cremades de segon grau en el 19 % del cos és greu, mentre que els dos de 20 anys que presenten cremades de segon grau en el 16% i el 15% del cos tenen un pronòstic de menys greu.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut