Sevilla

Acadèmies i escoles de massatge, darrere el presumpte frau dels cursos per a aturats a Andalusia

Anticorrupció investiga des del maig del 2013 el suposat frau en l'ús de les ajudes

RedaccióActualitzat

Anticorrupció investiga des del maig del 2013 el suposat frau en l'ús de les ajudes públiques per a cursos de formació de persones a l'atur a Andalusia. Darrere aquest nou cas de presumpte frau hi hauria disset empreses privades, entre les quals hi ha tant acadèmies com escoles de massatge. El que s'investiga no és la forma com es van concedir les ajudes, com en el cas dels ERO, sinó l'ús que se n'ha fet.

La investigació va començar a Màlaga per les presumptes irregularitats detectades per la Seguretat Social sobre les ajudes públiques del 2010. La investigació se centra en determinar l'ús que es va donar als 2,5 milions d'euros d'ajudes europees rebudes entre el 2009 i el 2011.

Durant el 2013, a tot l'Estat es van destinar 2.125 milions d'euros a la formació tant per a persones a l'atur com en actiu, davant dels 2.155 de l'any anterior. La major part dels fons, 1.860 milions, van provenir de les cotitzacions a la Seguretat Social. De la resta, 165,4 milions els va aportar l'Estat a través dels pressupostos i 100 milions van sortir del Fons Social Europeu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut