París

Valls anuncia retallades a funcionaris, pensionistes i prestacions socials

El primer ministre francès presenta ajustaments que afectaran funcionaris, pensionistes i prestacions socials

RedaccióActualitzat

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha anunciat aquest dimecres un pla dràstic d'ajustament de la despesa pública que afectarà els sous dels funcionaris, les pensions i les prestacions socials, que quedaran congelats. En total, la reducció de la despesa és de 50.000 milions d'euros durant els propers tres anys.

En una declaració al final del consell de ministres, Valls ha explicat que amb aquesta reducció de la despesa es finançarà l'anomenat "pacte de responsabilitat" per a reduir massivament les cotitzacions socials que paguen les empreses per millorar la seva competitivitat. D'aquesta manera, ha explicat el primer ministre, es vol "donar al teixit econòmic la capacitat per a afrontar millor la competència, desenvolupar millor les seves activitats i posar-se a contractar, sense que sigui necessari qüestionar les nostres regles socials, en particular el salari mínim".

Els anuncis de Valls que han tingut més repercussió és que es congelaran els sous dels funcionaris i que el mateix passarà amb les pensions i les prestacions socials, excepte les més baixes, fins a l'octubre de l'any vinent. "No podem viure per sobre de les nostres possibilitats", ha afirmat el primer ministre, que ha garantit que França complirà els seus compromisos de disminució del dèficit públic i ho ha justificat no perquè sigui una imposició de les instàncies europees, sinó perquè "és la base de la credibilitat i de la confiança", però també per obtenir "marge de maniobra per invertir" i assegurar el futur del "model social" francès.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut