Seül

Els familiars de les víctimes del ferri critiquen el govern per la lentitud del rescat

Hi ha almenys 9 morts i 290 desapareguts, segons les dades oficials

RedaccióActualitzat

Els equips de rescat treballen intensament per buscar supervivents del ferri que va naufragar en aigües de Corea del Sud. Hi ha almenys 9 morts i encara 290 desapareguts, segons les dades oficials. La xifra de rescatats és de 179. La majoria dels gairebé 500 passatgers del vaixell eren estudiants que es desplaçaven a l'illa turística de Jeju a passar uns dies de vacances.

L'operatiu no s'ha aturat per intentar trobar supervivents entre la gent atrapada dins del ferri. Més de 500 submarinistes, vaixells guardacostes i helicòpters treballen contra rellotge per poder entrar a l'embarcació abans no s'enfonsi del tot. Les condicions meteorològiques, amb pluja, vent i boira, fan molt difícils les tasques de rescat. Les autoritats investiguen què va provocar l'accident i per què el vaixell es va enfonsar tan ràpidament.

Hi ha hagut moltes crítiques dels familiars per la lentitud del rescat. Aquests familiars expressen ràbia i indignació contra el govern, al qual acusen de gestionar malament la feina d'evacuació dels passatgers, a part d'informar de manera deficient. L'enfonsament del ferri es va prolongar dues hores i només van poder rescatar amb vida a 179 persones. A més, el capità del vaixell assegura que se sent profundament avergonyit. L'acusen d'haver estat dels primers a abandonar la nau.

Alguns testimonis apunten que el ferri hauria topat amb algun escull, tot i que fonts de la guàrdia costanera citades per la premsa apunten que el ferri s'hauria desviat de la seva ruta amb un gir brusc que hauria provocat que bolqués.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut