Sant Joan Despí

Les mostres de condol per García Márquez recorden el seu virtuosisme

RedaccióActualitzat

Gabriel García Márquez està en el cor literari de moltes persones. La seva mort als 87 anys ha commogut molts lectors i la majoria ho han expressat a les xarxes socials. #GabrielGarciaMarquez, #Macondo i #Gabo, s'han convertit en les etiquetes més utilitzades i les més populars a Twitter.

Molts tuits han recollit frases de l'escriptor, en castellà: "Lo único que me duele de morir es que no sea de amor"; "La vida no es la que uno vivió, sino la que uno recuerda y cómo la recuerda para contarla"; "No llores porque ya se terminó, sonríe porque sucedió".

Personalitats i autoritats com el rei d'Espanya i el president espanyol, Mariano Rajoy, han expressat el seu condol per la mort de l'escriptor. Alguns n'han deixat comentaris a través del seu perfil a les xarxes socials.

El president colombià, José Manuel Santos, l'ha definit des de Twitter com "el colombià més important" i un "gegant" que "no morirà". 

 

El president equatorià, Rafael Correa, se n'ha acomiadat amb un "¡Hasta la victoria sempre, Gabo querido!" 


L'expresident xilè Sebastián Piñera n'ha destacat l'obra "prolífica i inspiradora" però també les "excentricitats".


L'exvicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira ha recordat que el mateix García Márquez va convèncer Tísner que traduís "Cien años de soledad" al català.

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha remarcat l'acceptació popular de la seva obra. 


L'exministra socialista Carme Chacón ha recordat que va poder conèixer el geni universal. 

L'editor Eduard Voltas té una recomanació per a qui vulgui descobrir el García Márquez periodístic. 



Manuel Campo Vidal ha elogiat la seva capacitat de novel·lar les històries del dia a dia. 


 

Alguns tuitaries han subratllat que, com que García Márquez ha mort la vigília de Divendres Sant, un dia en què no es publiquen diaris, les necrològiques en paper aniran amb retard. Ho feien notar des del portal de cultura "Núvol".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut