La muntanya més alta del món, l'Everest.
Els xerpes es dirigien al camp base II per preparar el campament per a la temporada alta d'ascensos.
Katmandú

Tretze morts, sis ferits greus i tres desapareguts en una allau a l'Everest

Set dels cossos rescatats han estat retornats a les seves families residents a la regió de l'Everest i els altres cinc els han enviat fins a Katmandú, la capital del Nepal.

RedaccióActualitzat

Ja són 13 els cossos recuperats a l'Everest després que una allau sepultés un grup de xerpes nepalesos a la muntanya més alta del món. Tres guies encara continuen desapareguts i les tasques de recerca es fan amb rapidesa abans que la meteorologia canvïi i dificulti el rescat dels cossos.

Sis persones més van patit ferides greus a causa de l'incident que els va sorprendre a uns 6.200 metres d'altitud. Les víctimes preparaven l'accés al cim poc abans que comenci la temporada alta d'ascensos, cada vegada més massificada.

Set dels cossos rescatats han estat retornats a les seves famílies residents a la regió de l'Everest i els altres cinc els han enviat fins a Katmandú, la capital del Nepal, on també seran entregats a les seves famílies.

Com va anar

L'allau va sorprendre un grup d'uns cinquanta muntanyencs quan pujaven al camp base II per establir-hi un nou campament. La majoria eren portadors locals, però els acompanyaven un grup d'alpinistes estrangers que s'estaven aclimatant a l'alçada.

La serralada de l'Himàlaia, amb els seus catorze cims de més de 8.000 metres, atreu cada any milers d'amants de la muntanya i, en els últims temps, també de persones àvides d'aventures extremes. La "casa de les neus", però, ha estat també una trampa mortal per a molts.

Un dels episodis més mortífers recents va passar el setembre del 2012, quan una allau al Manaslu va colgar onze alpinistes, entre ells el portaveu de la Plataforma per la Llengua, Martí Gasull. Al mateix Everest, l'any 1995 hi van morir 26 persones, entre alpinistes japonesos i xerpes locals.

 

 

 

Anar al contingut