Sloviansk

Els russòfons insurrectes de la regió de Donetsk es resisteixen a deixar les armes i mantenen la convocatòria d'una consulta

Els russòfons insurrectes de la regió de Donetsk es resisteixen a deixar les armes i mantenen la convocatòria d'una consulta

RedaccióActualitzat

Pocs canvis a l'est d'Ucraïna en el primer dia d'acord per aturar les hostilitats entre els russòfons separatistes i les noves autoritats de Kíev. Amb l'ajuda dels Estats Units i la Unió Europea, Rússia s'ha compromès a ajudar a desarmar les milícies i a evacuar els edificis públics. De moment, però, tot continua igual.

Aquestes hores són clau per veure si l'acord internacional de Ginebra per aturar el conflicte a l'est d'Ucraïna es trasllada sobre el terreny. A  la regió de Donetsk, grups de milícies prorusses mantenen les posicions i es resisteixen a deixar les armes. A la ciutat de Sloviansk, on va esclatar primer el conflicte, els insurrectes continuen ocupant els edificis públics.

Els ocupants asseguren que no se senten vinculats per l'acord. Des d'un dels edificis que van assaltar a Donetsk, un portaveu del Moviment per la República de Donetsk ha explicat que estan disposats a desocupar els edificis, però posen condicions. Volen la dimissió dels president i del primer ministre d'Ucraïna. Consideren que ocupen aquest càrrecs de manera il·legal després de les protestes que van acabar amb la fugida del president, Víktor Ianukóvitx.

Els separatistes de l'est d'Ucraïna mantenen, a més, la convocatòria d'un referèndum sobre l'autonomia, com va fer Crimea.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut