Ciutat de Mèxic

El cos de Gabriel García Márquez ha estat incinerat en la intimitat a Mèxic

El cos de Gabriel García Márquez ha estat incinerat en la més estricta intimitat, en presència de la seva família i dels amics més pròxims, sense vetlla pública ni cap acte, a Mèxic

RedaccióActualitzat

Comiat a Gabriel García Márquez en la més estricta intimitat, amb la seva família i els amics més pròxims, sense vetlla pública ni cap acte multitudinari. Aquest divendres es van incinerar les seves despulles a Ciutat de Mèxic, on l'escriptor va viure els últims anys i on va morir dijous passat.

Les cendres de Gabo es repartiran entre la seva Colòmbia natal i Mèxic, el país que el va acollir fa mig segle, fet que reafirma el sentiment de doble nacionalitat d'un autor que va arribar a ser universal.

Dilluns li retran un homenatge públic. Serà al Palau de Belles Arts de la capital mexicana i es preveu que serà multitudinari. Serà el moment en què els lectors i seguidors de García Márquez podran dir l'adéu definitiu a una de les figures cabdals de la literatura mundial. I mentre el món plora la mort de l'escriptor, al seu poble natal, Aracataca, a Colòmbia, la seva pèrdua s'ha viscut amb especial emoció i li han fet un homenatge amb una vetlla amb espelmes.

Desenes de persones s'han acostat a la seva casa d'Aracataca, ara convertida en museu. Hi han dipositat flors i també figures de papallones grogues, símbol de la literatura de Gabo, guanyador del Premi Nobel.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut