Sánchez-Camacho, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Sánchez-Camacho, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Barcelona

La proposta de reprovació a Sánchez-Camacho es podria votar el 4 juny

La proposta de reprovació contra la diputada del PP català Alícia Sánchez-Camacho, presentada pel grup d'ICV-EUiA al Parlament, ja ha acabat el procés de tramitació a la Comissió d'Afers Institucionals i es podria votar el 4 de juny

RedaccióActualitzat

La proposta de reprovació contra la diputada del PP català Alícia Sánchez-Camacho, presentada pel grup d'ICV-EUiA al Parlament, ja ha acabat el procés de tramitació a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) d'aquesta cambra i es podria votar el 4 de juny.

El diputat d'ICV al Parlament Jaume Bosch ha assegurat, en un comunicat, que la proposta es votarà "previsiblement" en aquesta data donada l'agenda d'aquesta comissió.

El grup d'ICV va presentar el mes de febrer davant la CAI una proposta de reprovació contra Alícia Sánchez-Camacho per no haver comparegut davant aquesta comissió per explicar la seva vinculació amb el cas d'espionatge "Método 3", incomplint així l'article 59.5 de l'Estatut d'Autonomia, que estipula que "Els càrrecs públics i el personal al servei de les administracions públiques que actuen a Catalunya tenen l'obligació de comparèixer a requeriment del Parlament".

Bosch ha recordat a la diputada del PPC que "s'acaba el temps per comparèixer al Parlament si vol evitar ser reprovada per la cambra catalana". A més, reclama a la líder del PPC que presenti la seva dimissió com a senadora designada pel Parlament, per entendre que no pot representar la cambra "qui no atén els seus requeriments i no compleix les obligacions de l'Estatut".

Tant CiU com ERC s'han mostrat d'entrada disposats a donar suport a la proposta de reprovació a Alícia Sánchez-Camacho.

Anar al contingut