Eivissa

Polèmica a Eivissa per la intenció de l'exministre Matutes de convertir el far de sa Conillera en un hotel de luxe

L'exministre popular Abel Matutes proposa fer un referèndum entre els eivissencs per saber què pensen del projecte

RedaccióActualitzat

Polèmica a Eivissa per la intenció de convertir el far de sa Conillera, una illa deshabitada i que és patrimoni natural, en un hotel de luxe. El projecte és impulsat per l'exministre popular Abel Matutes, que n'és el propietari, i està avalat per la decisió de la ministra de Foment, Ana Pastor, d'autoritzar l'ús turístic a la xarxa de fars de l'estat.

Palladium, la societat de l'exministre eivissenc, no s'ho va pensar i té en projecte reconvertir el far de sa Conillera en un hotel rural de vuit habitacions. La iniciativa, de la qual se'n desconeix encara el rendiment econòmic que podria tenir, ha topat amb l'oposició dels ecologistes i també de tots els partits. Combatiu i amb el suport del seu fill, però, Matutes està disposat a fer un referèndum entre els eivissencs per saber el que pensen del projecte.

Sa Conillera és una illa de cent hectàrees propietat de les empreses d'Abel Matutes i declarada reserva natural des de l'any 2002 per protegir el seu hàbitat i limitar-ne els usos. El far és l'únic de l'illot que no és propietat de l'exministre.

Catalunya no ho preveu

Un projecte com el de sa Conillera no sembla factible en aquests moments als 18 fars de Catalunya. L'Autoritat Portuària de Barcelona, que gestiona els fars barcelonins i gironins, diu que fer hotels en aquestes instal·lacions no s'adiu amb el seu model d'explotació, que sí que preveu museus i altres activitats culturals.

En el cas de Tarragona, ara per ara, no hi ha espais lliures als seus fars que permetin habilitar-hi establiments hotelers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut