Barcelona

La fotògrafa Elisenda Pons edita un llibre amb el rastre de la crisi arreu del món gràcies al micromecenatge

La fotògrafa Elisenda Pons ha seguit el rastre de la crisi a països com Itàlia, Grècia, Espanya o Irlanda, i també als Estats Units

RedaccióActualitzat

La fotògrafa Elisenda Pons ha seguit el rastre de la crisi a països com Itàlia, Grècia, Espanya o Irlanda, i també als Estats Units. Les empremtes que ha deixat en aquests paisatges es recullen en el llibre que la fotògrafa ha aconseguit autoeditar gràcies a un projecte de micromecenatge. És, alhora, una altra òptica sobre el temps actual, i un exemple d'èxit de com amb solucions col·laboratives es tiren endavant projectes malgrat la crisi.

La petita història del llibre va començar el 2009. En plena crisi econòmica, la fotògrafa Elisenda Pons va decidir anar-se'n als Estats Units per desconnectar de les dificultats de la seva feina i del seu sector. Allà, però, hi va trobar aquests paisatges de desolació: edificis en venda, abandonats, esperant una època de prosperitat que no va acabar d'arribar.

Elisenda Pons va començar a recórrer amb la seva càmera els paisatges de la crisi. Irlanda, Grècia, Portugal, Espanya, els Estats Units... Un llibre sencer d'imatges que volia publicar, però que les editorials, en un moment complicat econòmicament, no podien assumir. I va optar pel micromecenatge a través de la plataforma Verkami.

En un mes va aconseguir finançar el 50% del projecte. Centenars de mecenes, amics, professionals del sector van anar deixant petites quantitats fins arribar a gairebé 6.000 euros. I, finalment, el llibre va acabar en una impremta de Cornellà de Llobregat. Es titula "For Sale" ("En venda"). N'ha editat més de 700 exemplars. És la culminació d'un projecte personal, d'un llibre que ha fet néixer i créixer, fins que, al final, ha acabat existint.

Podeu veure un tastet del llibre en aquesta galeria

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut