Fragment del comunicat d'ETA al diari Gara.
Fragment del comunicat d'ETA al diari Gara.
Euskadi

ETA fa públic un comunicat on remarca que hi ha opcions objectives per avançar cap a la sobirania

Nou comunicat d'ETA coincidint amb l'Aberri Eguna que celebren els abertzales a Euskadi i Navarra amb els ulls posats a les eleccions europees i el procés sobiranista català

RedaccióActualitzat

Amb motiu de l'Aberri Eguna, el dia de la Pàtria Basca, que se celebra aquest diumenge, ETA ha fet públic un nou comunicat, al diari Gara, on remarca que hi ha opcions objectives, diu, per avançar cap a la sobirania. ETA alerta, però, de la necessitat de fer nous passos desconeguts per a tots i advoca perquè el procés sigui encapçalat per una col·laboració entre abertzales, que cal que deixin enrere "els ponts trencats" del passat.

L'organització afegeix que l'actual context internacional també resulta propici en la mesura que s'està confirmant que l'opció de la independència dels pobles té present i futur, i constata que els processos sobiranistes d'Escòcia i Catalunya confirmen que el projecte independentista està vigent a Europa.

ETA fa una crida a la unitat de les forces abertzales i emplaça el PNB a pronunciar-se sobre si vol fer costat a la política colonitzadora dels estats espanyols i francès o bé treballar per una Euskal Herria lliure i sobirana.

Tot i que ETA reclama unitat als partits nacionalistes, l'Aberri Eguna d'avui pot ser una mostra de l'actual divisió de les formacions abertzales.

Es preveu una diada que els diferents partits celebraran pensant en les eleccions europees del maig i, alhora, amb un ull posat en el procés sobiranista de Catalunya, i s'espera que els seus dirigents, en una o altra direcció, hi facin algun tipus de referència.

Com a rerefons també hi ha el rumor que, després de l'estiu, ETA podria fer un nou pas cap al desarmament. Un pas més significatiu que el del febrer passat.

 

Anar al contingut